Fondsenwerving goede doelen klaar voor de toekomst

Hoe bereik je de donateur van morgen? Veel vertrouwde wervingsmethoden staan onder druk. Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Ontdek hoe Diversions je met fondsenwerving kan helpen.

Fondsenwerving 2.0 : vanuit het hart van je donateur

Fondsenwerving voor

Goede doelen zien een serie aan kansen en bedreigingen ontstaan. Soms wordt gesproken over een “Gouden eeuw in fondsenwerving”. Op andere plekken wordt welhaast het einde van filantropie aangekondigd. Het is de kunst binnen dit speelveld te kiezen voor een weg die past bij jou organisatie.

Diversions is de partij die je hierbij kan helpen. We zijn geen traditionele speler in fondsenwerving voor goede doelen. Ons specialisme zit in de ontwikkeling van nieuwe business concepten.

We hebben vele startups en productintroducties bereikt. We weten hoe het is om volwassen markten nieuwe wegen in te slaan. En zo de stap naar de toekomst te zetten.

We hanteren hierbij drie routes. We stemmen graag met je af welke het beste past bij jouw fondsenwervende ambities.

Onze liefde voor het vak zit in het in de praktijk brengen van de plannen. Praktisch, hands-on en betrokken.

Marketingcommunicatie

De basis voor goede marketingcommunicatie: een sterk idee vorm geven met de hulp van vaardige specialisten. Om dit te kunnen bieden moet je veelzijdig zijn. Daarom werkt Diversions als  netwerkorganisatie.

Voor iedere klus stellen we een team van vakmensen samen. Zo bereiken we het beste resultaat. Of het nu gaat om een slim Google Ad Grants-programma of de lancering van een complete fondsenwervende campagne.

Nieuwe wegen

Een voorbeeld van onze werkwijze. Veel organisaties bieden online informatie in de vorm van downloads. Zo verzamelen ze e-mailadressen en bouwen een eigen achterban op.

Een prima techniek. Maar leesgedrag in PDF's is niet zichtbaar, PDF's werken slecht op mobile en het is niet mogelijk direct te doneren.

Daarom ontwikkelden we eZiner. Een oplossing die afrekent met alle genoemde problemen. En daarmee in de praktijk bewijst een stevige impuls te geven aan fondsenwerving.

fondsenwerving eziner

Online magazines: probleemloos leesbaar op iedere device. Met directe mogelijkheid om te doneren.

Proposities

Wat is nu de belofte die je organisatie kan doen aan het publiek? Een eenvoudige vraag. Die vaak verrassend lastig is om te beantwoorden. Want “het publiek”is veelzijdig. Meelevend, als je de juiste snaar raakt. Maar soms ook kritisch en achterdochtig als je twijfels niet pro-actief wegneemt.

Bij fondsenwerving voor goede doelen staan we extra stil bij de kracht van proposities. Zodat marketingcommunicatie niet alleen zorgt voor het bereik van mensen. Maar ze ook daadwerkelijk weet te boeien en binden.

De beste oplossing?

Deel je ambities en wij doen je graag een aanbod op maat.

Insights

Over je doelgroep weet je nooit genoeg. Weet je écht wat mensen beweegt om aan jouw goede doel te geven? De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar hoe menselijk gedrag tot stand komt. Zie Kahneman en Dijksterhuis: veel beslissingen die we nemen vinden hun bron in het onderbewuste.

Wij werken samen met specialist Customer Geeks. Met kwalitatief onderzoek bieden we je insights in de diepe drijfveren en motieven van potentiële donateurs. Insights die je helpen onderscheidende en effectieve fondsenwerving te ontwikkelen.

 

Pragmatisch

Onderzoek heeft de naam duur te zijn. Werving van respondenten, huur van een onderzoekslocatie, vastlegging & analyse: de rekening loopt al op voordat de eerste respondent gesproken is.

Wij werken anders. Met onze eigen onderzoeksruimte en een pragmatische werkwijze houden we de kosten laag. Zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

insights-onderzoek

propositie ontwerpFondsenwerving goede doelen: next step

De markt van fondsenwerving verandert in hoog tempo. Wij helpen je om pro-actief in te spelen op de ontwikkelingen. Daarin hebben we de nodige ervaring.

Onze roots liggen bij Achmea Innovatie, waar we verschillende ideeën van tekentafel naar de markt hebben gebracht. De belangrijkste les uit die tijd? Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar je kunt je er wel op voorbereiden.

We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsafspraak.