Customer journey: optimalisatie & personalisatie

customer-journey mapping

Home » Blog » journey » Customer journey: optimalisatie & personalisatie

Wanneer duidelijk is op welke punten in de customer journey je echt een verschil kunt maken, is het tijd voor optimalisatie. In dit artikel geven we meer informatie over ons optimalisatietraject en belichten we de kracht van personalisatie.

Optimalisatie & personalisatie

Bij optimalisatie en personalisatie buigen we ons over de vraag hoe ingrijpend het optimaliseren moet zijn. Is innovatie vereist? Kunnen aanscherpingen van de huidige processen uitkomst bieden? En in hoeverre is personalisatie van de customer journey touch points mogelijk?

Optimalisatie

Traditioneel wordt deze fase gestart met het opstellen van persona’s. Deze ijkpersonen verenigen vaak een volledig klantprofiel in 1 persoon. Afhankelijk van de case voeren we hier een generatieperspectief aan toe. Welke personalisaties kunnen vanuit een leeftijd/levensfase toegevoegde waarde bieden?

Om de optimalisaties concreet te maken stellen we hypotheses op. Zo wordt direct het verband gelegd tussen idee en verwachte uitkomst. Een noodzakelijke stap om toetsing van succes mogelijk te maken.

Wanneer alle hypotheses zijn vastgelegd, volgt het selectieproces. Welke ideeën zijn het meest kansrijk? En hoe kunnen deze in de praktijk worden gerealiseerd?

  • Opstellen van persona’sBieden personalisaties vanuit een generatieperspectief een toegevoegde waarde?
  • HypothesesWat wordt er verwacht?
  • SelectieprocesWelke ideeën zijn het meest kansrijk?

Om de optimalisaties concreet te maken stellen we hypotheses op. Zo wordt direct het verband gelegd tussen idee en verwachte uitkomst.

De kracht van personalisatie

De technische mogelijkheden voor organisaties worden steeds groter. Daardoor groeien het aantal kansen voor personalisatie tijdens de klantreis. Dit kan vorm krijgen door middel van training van call agents. Maar ook het in- of juist uitschakelen van communicatiekanalen voor specifieke gebruikersgroepen.

Het effect van (meestal kleine) personalisaties zijn vaak bovengemiddeld. Onze experts helpen niet alleen bij het realiseren van testcases. Maar zorgen ook voor een gedegen monitoring van resultaten. Zo blijft transparant wat de toegevoegde waarde is het van het personaliseren van een customer journey.

Waarom Diversions?

William-Burghout

Over de schrijver

William Burghout is oprichter van marketingbureau Diversions: 

"Verbetering van je conversiepercentage verhoogt het rendement van iedere marketingactie. En het leert je veel over de wensen en drijfveren van je klant."

Meest gelezen

Start met optimalisatie

Van training tot compleet optimalisatieprogramma. Ontdek de mogelijkheden. 

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat het ons weten en bel: 055 20 32 193.

Lees ook...

template-patient-journey

TEMPLATE: Patient Journey

patientjourney2

Coping stijlen – Hoe mensen omgaan met een ziekte

Patientbeleving verbeteren

Patiëntbeleving verbeteren

Patient ervaring

Patient journey mapping