A/B testen

Een website moet niet alleen mooi, maar vooral effectief zijn. Het is van belang zoveel mogelijk bezoekers aan je te binden. Conversie optimalisatie helpt je hierbij. Kleine aanpassingen op een pagina van je website kunnen al voor grote verschillen zorgen. Om te bepalen welke aanpassingen dit dan zijn, gebruiken we A/B testen.

Wat is een A/B test?

Een A/B test is de ideale manier om verschillende varianten van een webpagina in te praktijk te testen. Deze varianten verschillen door bijvoorbeeld een verschil in design, het gebruik van een afbeelding of het gebruik van een andere tekst. Met onze A/B test software tonen we de verschillende varianten van een pagina afwisselend aan je bezoekers. Vervolgens achterhalen we eenvoudig welke variant het beste rendement heeft. Variant A of variant B.

A/B testen

De voordelen van A/B testen

A/B testen bieden voor je website diverse voordelen:

  • Het gedrag van de bezoeker verandert niet omdat de bezoeker niet weet dat hij aan een test deelneemt.
  • Stapsgewijs werk je aan een betere website
  • In de praktijk test je welke variant het beste werkt
  • Iedere test is onderbouwd met statistisch betrouwbare gegevens
  • De doorlooptijd van testen is snel

A/B testen is dus een betrouwbare en efficiënte methode om je conversie te verbeteren.

Verschillende doelen

A/B testen worden gemaakt op basis van doelstellingen van je website. Je kunt verschillende doelen definiëren, zoals het laten groeien van het aantal verkopen, de werving van leads, het terugkeren van bezoekers etc. Voor ieder doel kun je optimalisaties bedenken. Om vervolgens met A/B testen te achterhalen of de bedachte verbeteringen ook daadwerkelijk leiden tot een beter resultaat. Pagina’s die vaak onder de loep worden genomen zijn landingspagina’s, contactpagina’s en productpagina’s.

Wat Diversions voor je kan doen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van A/B testen voor jouw website? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Wat is jouw schijf van 5?

schrijfv5-2

Onze experts geven je vijf gratis online groeitips.

 

Gratis groeitips