Snelle WordPress website? WP Rocket helpt je op weg

Waarmee mogen we je helpen?

Home » WordPress » Snelle WordPress website? WP Rocket helpt je op weg

Trage websites zijn een crime voor bezoekers. Het effect van een snelle website op je conversie is vaak verrassend. Reden genoeg om de snelheid van je site serieus te nemen. Een plugin die we daarbij graag gebruiken is WP Rocket.

 

Wat is caching?

Eerst de belangrijke startvraag: wat is caching precies. En hoe maakt het je website sneller? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk te weten dat websites bestaan uit verschillende bouwstenen. Denk aan design, tekst, javascripts, afbeeldingen etc.

Wanneer een bezoeker naar je site komt, moet de bezochte pagina vanuit de database worden samengesteld uit al deze bouwstenen. En dat kost tijd.

Bij caching sla je bestanden tijdelijk op zodat ze sneller beschikbaar zijn. Dit cachen kan op verschillende manieren. Je browser (Chrome, Firefox etc) cacht bijvoorbeeld bestanden die vaak worden gebruikt, zoals logo’s.  Caching kan ook op server-niveau. Dan worden de bouwstenen van een pagina al pro-actief verzameld, zodat ze direct beschikbaar zijn voor bezoekers. Tel uit je winst.

 

wp rocketWaarom WP Rocket?

Er zijn verschillende plugins die je helpen bij het cachingproces. Onze favoriet is WP Rocket. WP Rocket helpt je onder andere met:

  • Pagina caching
  • Preloading: meestal bouwt de cache op na de komst van de eerste bezoeker, WP rocket gaat pro actief aan de slag.
  • Compressie: reductie van de omvang van HTML, JavaScript en CSS bestanden
  • Afbeeldingen-op-afroep: afbeeldingen worden pas geladen wanneer een bezoeker er naartoe scrollt.

WP Rocket wordt ontwikkeld door een vast team van developers. Dat is prettig: bij gratis plugins is het altijd de vraag of de ondersteuning op niveau blijft. Bij WP Rocket heb je die zorgen niet. Een abonnement heb je vanaf 45,- per jaar.

Hoe wij je kunnen helpen

Als WordPress specialist besteden we standaard aandacht aan de mogelijkheden van caching voor onze klanten. Doe je zaken met ons? Dan profiteer je zonder extra kosten van alle opties van WP Rocket.

Meer weten? over hoe je alles kunt halen uit slimme formulieren én je website? Bel voor een snelle kennismaking: 055 20 32 193. We helpen je graag op weg!

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat het ons weten en bel: 055 20 32 193.

Lees ook...

wordpress specialist

WordPress specialist nodig? Wij staan voor je klaar

Wordpress hosting

WordPress hosting? Kies de partner die bij je past

wordpress bureau

WordPress Bureau: tijd voor online groei

wordpress formulier

Formulier maken? Ontdek de kracht van Gravity Forms