snel-vindbaar

“Hoe maak ik mijn website beter vindbaar?“ Google beoordeelt websites op vele criteria. Kwaliteit van content, keyword-gebruik, backlinks… en sinds 2018 ook snelheid.

Dat de snelheid van je website een rankingfactor is geworden mag geen verrassing heten. Vanuit het vakgebied conversie optimalisatie was de relatie tussen “speed” en “verkopen” al langer bekend. Google let op dat soort signalen. Converterende bezoekers zijn tevreden bezoekers. En bezoekers tevreden stellen? Dat is de kern van de zoekmachine die Google biedt.

Goed om te weten: met name de snelheid op mobile telt zwaar.

Werken aan je snelheid

Bij het versnellen van je site komen veel zaken kijken. Het gaat om optimalisatie van afbeeldingen, javascript, de snelheid van je server, caching… niet de onderwerpen waar je iedere dag mee bezig bent. Hoe weet je waaraan je moet werken?

Gratis tools wijzen je de weg

snelheid & vindbaarheid

De scores zijn helder: werk aan de winkel

Stel eerst eens vast of je site aandacht verdient. Dit kan heel eenvoudig bij Google zelf: de PageSpeed Insights tool toont je hoe Google jouw site beoordeeld. Check altijd enkele pagina’s. De scores kunnen per pagina verschillen.

Wil je werken aan verbetering? Dan helpt PageSpeed Insights je al op het juiste pad. Maar ook GTMetrix is zeer nuttig. Deze site besteedt meer aandacht aan de uitleg achter de insights.

Ook noemen we graag nog even de klassieker onder de speedtesters: Webpagetest.org. Prettig hier is dat je de locatie van testen kunt instellen. Het maakt nogal uit vanuit welk deel van de wereld je site geladen wordt…

Quick wins

Blijkt je snelheid nog verbetering te verdienen? Je kunt al veel terrein winnen met image compressie, caching (daar zijn verschillende oplossingen voor) en een korte zoektocht in de supportfiles van je hostingpartij.

Niet overdrijven aub

Hoewel pagespeed echt een issue is, raden we je toch aan niet te overdrijven. In onze ervaring is een supersnelle site geen garantie voor toprankings. Maar een trage site kan je wel tegenwerken.

Daarom kiezen we bij Diversions bij SEO Marketing voor een pragmatische oplossing. We zorgen voor een goede basis voor websitesnelheid. Maar besteden meer tijd aan de rankingfactoren die écht een verschil maken.

Wil je daar meer over weten? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.