Wat is SEO?

Als je een website hebt, dan wil je dat mensen je site kunnen vinden als ze op zoek zijn naar wat je te bieden hebt. De beste manier om gevonden te worden is bovenaan het lijstje van Google resultaten te verschijnen. Hoewel dit wellicht een willekeurig proces lijkt, is niets minder waar.

Het is geen toeval dat het ene website bovenaan verschijnt en de andere niet. Er zit een heel spel van algoritmes achter verborgen. Dat zit zo: als jij jouw vraag in Google intikt, dan probeert de zoekmachine een zo goed mogelijk antwoord voor jou te vinden in het totale online aanbod. Dat betekent dat de zoekmachine een scan maakt van de – alleen in Nederland al – miljoenen websites.

SEA (betaald) versus SEO (organisch)

Het aantal rankingfactoren is groot. Staat het woord waar je naar zoekt op de site? Naar welke site verwijzen andere websites het meest als het over een specifiek onderwerp gaat? En lezen mensen de tekst op een pagina ook daadwerkelijk?

De website die het beste scoort op dergelijke punten komt bovenaan te staan. De resultatenlijst is dus een rangorde van antwoorden. De eerste website die je ziet is de website waarvan Google denkt dat het het beste antwoord geeft op je vraag.

Wie weet bezoekers te verleiden?

Uit onderzoek blijkt dat zeventig procent van de internetgebruikers niet verder kijkt dan het lijstje van de eerste vier antwoorden die Google geeft op een vraag. Als je nu nog niet in dat lijstje van de vier beste zoekresultaten staat (op zoektermen waar je wel graag bovenaan zou willen staan), dan betekent dat dat Google denkt dat je niet optimaal antwoord geeft op de vraag van mensen die via Google iets zoeken.

Op die manier loop je veel bezoekers mis. Dat is jammer, maar niet het einde van de wereld als je de regels van het spel nog niet kende. Je hebt in zekere zin een voetbalwedstrijd gespeeld zonder de spelregels te kennen.

De digitale wedstrijd spelen volgens de regels van Google noemen we zoekmachine optimalisatie. Vaak wordt dit afgekort tot SEO marketing wat staat voor het Engelse search engine optimization.

Wat Diversions voor je kan doen

Zoek je een SEO specialist die van je website een motor voor groei maakt? Wij adviseren je graag!

Plan direct een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat het ons weten en bel: 055 20 32 193.

Lees ook...

google web vitals

Web vitals: de invloed op je SEO

seo diensten

SEO diensten die bouwen aan je online succes

search console

Search console van Google: onmisbaar

seo in tijden van corona

SEO & Corona