SEO schrijven: optimaliseren zonder te overdrijven

SEO schrijven is een ambacht van grote waarde. Enerzijds wil je dat Google je website optimaal indexeert en vindbaar maakt. Anderzijds moeten de teksten niet zo robot-georiënteerd zijn dat bezoekers erdoor worden afgeschrikt. Je wilt optimaliseren, maar zonder te overdrijven. 

Waar draait het om?  Google hanteert een algoritme om te bepalen welke websites jij te zien krijgt als je een zoekvraag stelt. Het algoritme vormt de basis om het beste antwoord op de zoekvraag te geven.

Als je dus wilt dat jouw website beter gevonden wordt, dan bereik je dit door in te spelen op het algoritme van Google. Eén van de manieren om dit te doen is door SEO te schrijven. Want als jij wilt dat jouw website gevonden wordt op een bepaalde zoekterm, dan zal je ook moeten zorgen dat die zoekterm op jouw website te vinden is.

SEO schrijven

Het effect van geoptimaliseerde teksten: organische groei

Google kan niet raden welke producten, diensten of informatie je levert. Maar je website vullen met artikelen over wat je doet is nog niet meteen echt "SEO schrijven". Het is wel een belangrijke eerste stap.

Hoe start je met SEO schrijven?

Voor onze SEO specialist begint schrijven bij het doen van onderzoek. We onderzoeken welke woorden interessant zijn om te gebruiken op je website. Tijdens dat onderzoek nemen we – in zekere zin – een kijkje in het hoofd van de personen die jij wilt bereiken. Grote kans dat jij daardoor kansen ontdekt die je concurrenten over het hoofd gezien hadden.

Na het onderzoek kunnen wij jou precies vertellen hoeveel er op bepaalde termen gezocht worden en hoe moeilijk of makkelijk het is om op die term bovenaan in Google te komen. Je kan namelijk veel energie stoppen in – tevergeefs – bovenaan komen op een bepaalde term. Terwijl je ook met relatief kleine moeite bezoekers kan bereiken via een alternatieve weg. Wij zien ons SEO onderzoek als de belangrijkste stap van SEO-schrijven. Het startpunt van alle teksten die we schrijven.

Leesbaar & helder

Na het SEO-onderzoek schrijven wij artikelen die geschreven zijn op een manier die Google prettig vindt. Dat betekent dat we niet alleen jouw informatie goed leesbaar en helder overbrengen naar je publiek, maar ook naar Google.

Onze redacteurs en journalisten volgen alle actuele ontwikkelingen op het terrein van SEO marketing. En we testen wat het beste werkt in Nederland.

Wat Diversions voor je kan betekenen

Wil je geen omkijken hebben naar het ambacht van SEO schrijven en je website organisch laten groeien. Wij helpen je graag!

Plan direct een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat het ons weten en bel: 055 20 32 193.

Lees ook...

google web vitals

Web vitals: de invloed op je SEO

seo diensten

SEO diensten die bouwen aan je online succes

search console

Search console van Google: onmisbaar

seo in tijden van corona

SEO & Corona