Linkbuilding: wat is het en waarom is het belangrijk?

Eén van de punten waarop Google beoordeelt of een website bovenaan in de zoekresultaten verschijnt of niet, is de mate waarin de website door anderen/derden relevant gevonden wordt. Dit doet de website door te bekijken hoeveel andere websites naar jouw website verwijzen.

Worden je artikelen gedeeld op Facebook? Worden je artikelen getweet op Twitter? En zijn er andere websites die jou noemen op hun website? Hoe vaker dit gebeurt, hoe relevanter een bepaald artikel op je website is in de ogen van Google. Anders zouden andere mensen er tenslotte niet over praten.

linkbuilding

Google Search Console toont je de resultaten van linkbuilding.

Krachtige backlinks

Als je dus wilt werken aan zoekmachine optimalisatie dan is één van de punten om naar te kijken het creëren van linkjes naar jouw website. De zogenaamde backlinks. Als we werken aan het aantal linkjes dat naar jouw website verwijst (en dus jouw online relevantie in de ogen van Google) dan noemen we dit linkbuilding.

Met linkbuilding als onderdeel van SEO marketing sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen ziet Google dat je relevant bent omdat anderen over je praten en stijgt daardoor je positie in de zoekresultaten. Er is ook de mogelijkheid dat je via de andere websites verkeer naar jouw website krijgt. Want als anderen schrijven over jouw interessante content, dan is er een grote kans dat mensen die content eens gaan bekijken.

Wat Diversions voor je kan doen

Zoek je een optimale mix tussen interne en inbound links? Onze SEO specialisten helpen je graag met de linkstructuur en linkbuilding.

Plan direct een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Wat is jouw schijf van 5?

schrijfv5-2

Onze experts geven je vijf gratis online groeitips.

 

Gratis groeitips