Interne & inbound links

Zoekmachines hechten grote waarde aan links. op hoofdlijnen geldt dat hoe meer linkjes een website en/of pagina ontvangt, hoe belangrijker deze pagina zal zijn. Van dit gegeven kun je eenvoudig gebruik maken.  

Laten we beginnen bij de interne links, een belangrijk onderdeel van SEO marketing. Om het bezoekers makkelijk te maken zet je op relevante plekken een verwijzing naar andere pagina's op je site. Belangrijke pagina's zullen veel links ontvangen. Andere pagina's blijven relatief onderbelicht.

Met een stevige interne linkstructuur help je niet alleen bezoekers. Je wijst ook zoekmachines op het belang van verschillende pagina's en thema's op je website. Niet zelden maakt een aanpassing van de linkstructuur het verschil tussen een top 20 of een top 10-positie in Google. Aandacht besteden aan je interne links loont dan ook de moeite.

inbound links

Google Search Console toont zowel inbound als interne links.

Inbound links

Vrijwel iedere website biedt een mix van interne en externe links. Als een andere site verwijst naar jouw website, dan noemen we dit een inbound link. Inbound is het Engelse woord voor inkomend. Als we het dus hebben over inbound linkjes, dan spreken we over andere websites die verwijzen naar jouw site.

Je kan hierbij denken aan een startpagina die jou noemt in een lijstje van interessante websites, een artikel in een online magazine waarin een link naar jouw website is opgenomen of een andere vorm van vermelding.

Links van goede kwaliteit (dus geen links van povere websites) helpen de vindbaarheid van je website te verbeteren. Niet zo vreemd dat veel website eigenaren actief werken aan linkbuilding: het verkrijgen van relevante links op andere sites die naar je eigen site verwijzen.

Wat Diversions voor je kan doen

Onze SEO specialisten helpen je graag een goede mix samen te stellen van interne en inbound links. Allemaal gericht op het behalen van duidelijk resultaat: groei van je website.

Meer weten? Plan direct een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Waar mogen we jou mee helpen?

Laat het ons weten en bel: 055 20 32 193.

Lees ook...

google web vitals

Web vitals: de invloed op je SEO

seo diensten

SEO diensten die bouwen aan je online succes

search console

Search console van Google: onmisbaar

seo in tijden van corona

SEO & Corona