SEO Marketing

Verbeter je vindbaarheid én

Wil je groeien met SEO marketing? Kijk dan verder dan je rankings in Google. Meer bezoekers leveren niet automatisch meer geld op.

Conversie is de ware sleutel tot succes. Het draait om vindbaarheid én effectiviteit. SEO met brains noemen we dat.

Online vindbaarheid verbeteren?

Wij geven graag vrijblijvend advies. Bel direct: 055 20 32 193 of mail.

Wij geven graag vrijblijvend advies. Bel direct: 055 20 32 193 of mail.

Bereiken en overtuigen

SEO Marketing draait om groei. Je wilt een steeds groter publiek bereiken met een overtuigend verhaal. Zodat je online resultaten verbeteren.

Hoe helpt Diversions hierbij?

1. SEO marketing fundament

De competitie in SEO marketing is groot. Er is geen markt waarin het eenvoudig is om toprankings te scoren.

Daarom starten we met het leggen van een stevige basis. We onderzoeken waar kansen in de markt liggen. Matchen dit met je aanbod. En zorgen ervoor dat je website aan alle technische randvoorwaarden voldoet.

Is dit gedaan? Dan is het tijd voor stap 2.

SEO Structuur
SEO werkzaamheden

2. Werk in uitvoering

SEO is geen sprint. Het vraagt om een stevig, doorlopend programma. Waarin verschillende werkzaamheden worden gecombineerd.

Variërend van het schrijven van content tot een scherp gekozen linkbuilding strategie.

Wij hebben alle expertise in huis om deze taken voor je uit te voeren.

Optimalisatie

Bij Diversions geloven we sterk in de kracht van analyse. We monitoren alle SEO-inspanningen op dagbasis.

Zo kunnen we snel inspelen op trends. En ontdekken welke SEO-onderdelen meer of minder aandacht vragen.

Analyse vormt de basis voor optimalisatie. En daarmee voor structureel betere SEO resultaten.

SEO optimalisatie

Groei binnen handbereik

Wil je kunnen rekenen op een vaste stroom bezoekers naar je website? Zonder afhankelijk te zijn van advertentiebudget of deals met vergelijkingssites?

Dan is SEO marketing (Search Engine Optimization / zoekmachine optimalisatie) een goede keus voor jou. Bij Diversions hebben we de kennis in huis om je online vindbaarheid duurzaam te verbeteren.

Investeren in SEO marketing is een slimme keuze. Je investeert tijdens een afgebakende periode in het verbeteren van je Google-rankings. En de verworven posities blijven daarna (met enig onderhoud) lang in tact. Zo profiteer je doorlopend van je inspanningen.

Niet voor niets is de concurrentie in SEO groot. Organisaties wereldwijd strijden om de mooiste plekken in Google. Als SEO specialist helpt Diversions je om in het scherpe concurrentieveld eigen kansen te vinden. We stellen aan de hand van een startanalyse een praktisch SEO-plan op, en meten in iedere fase van het project het succes van de uitgevoerde handelingen.

Helder doel

De verbetering van je vindbaarheid is geen doel op zich. We willen dat het effect van SEO is terug te zien in je commerciële en communicatie rapportages. Daarom stoppen we niet bij het optimaliseren van je website voor Google, maar zorgen er ook voor dat we bezoekers omzetten in klanten of leads.

Veel organisaties zijn blij als ze vindbaar zijn in de top 10 van zoekresultaten. “We staan op pagina 1!” is het idee, en daarmee lijkt de urgentie van verdere SEO optimalisatie verdwenen. Dat is jammer en onverstandig.

In 2015 werd een grote studie gedaan naar doorklikpercentages in de Google ranking. Wat blijkt? Positie 8, 9 en 10 krijgen gemiddeld niet meer dan 1-3% van de kliks. Terwijl de toppers op positie 1,2 en 3 gemiddeld op tussen de 15-35% kliks mogen rekenen.

Daarmee is het effect van enkele plaatsen stijging in de rankings wel bewezen. Wij zijn daarom niet snel tevreden met de geboekte resultaten, en blijven schaven aan je Google-positie. Omdat het loont.

De juiste SEO focus

SEO calculator

Ontdek onze SEO calculator

Nieuwe aandachtspunten in SEO: web vitals

Google voert regematig updates door om de zoekresultaten te blijven verbeteren. Zo komt er in 2021 een reeks nieuwe aandachtspunten bij: de monitoring op zogenaamde Web Vitals.

Bij deze vitals draait alles om gebruikersgemak: is je site snel? Reageert de site zoals je mag verwachten? Etc.

Trage sites en sites vol banners en popups gaan het lastig krijgen. Zorg dat je aan de goede kant van de beoordelingscriteria van Google zit. Wij helpen je er graag bij.

We hebben de passende SEO marketing oplossing voor iedere website

seo analyse

SEO Analyse

Een goede analyse is de basis van iedere goede marketingcampagne. Dat is bij SEO niet anders. Bij Diversions kennen we de wegen om alle relevante informatie te vinden. We analyseren alles: volume per zoekwoord, de kracht van je SEO-tekst, het niveau van je concurrenten, kansen op het terrein van linkbuilding en ga zo maar door.

De winst van de analyse? We krijgen een helder overzicht van alle kansen die er voor jou zijn om je website beter vindbaar te maken. En kunnen met deze wetenschap effectief aan het werk gaan.

seo schrijven

Geoptimaliseerde SEO tekst

Er is veel over geschreven en toch gaat het nog te vaak fout: de SEO optimalisatie van teksten. Google zelf zegt dat het niet nodig is (dat doen ze in deze gids). Maar er is geen twijfel dat goed vindbare teksten veel overeenkomsten hebben.

Van deze best practises kun je eenvoudig gebruik maken. Wil je zelf geoptimaliseerde teksten schrijven? Dan bieden we training en coaching. Wil je geen omkijken hebben naar content, dan nemen we je het schrijf- en optimalisatiewerk uit handen.

seo techniek

SEO techniek

Regelmatig komen we websites tegen die technisch zo zijn opgezet dat Google ze nooit hoog zal waarderen. Deze technische drempels moeten worden verwijderd, maar hoe herken je wat er fout zit? En belangrijker: hoe los je de problemen op?

Bij Diversions helpen we je graag issues op te sporen en te verhelpen.

seo opleiding

SEO training

Steek je al veel tijd in SEO marketing, maar blijft het effect uit? Dan kunnen we je met raad en daad bijstaan om hier verandering in te brengen.

SEO is een vakgebied waarin veel verschillende factoren een rol spelen. Wij nemen deze samen met je door, en trainen jou en / of je collega’s om effectief te werken aan de vindbaarheid van je site.

seo optimalisatie

Doorlopende optimalisatie

SEO marketing is niet statisch. De resultaten die je vandaag boekt, kunnen morgen door een concurrent worden aangevallen. Wij volgen voor onze klanten alle rankings. Daarnaast volgen we de ontwikkeling van zoekvolumes en doorklikratio’s in Google.

Zo sturen we doorlopend bij om de beste resultaten te boeken.

De beste oplossing?

Deel je ambities en wij doen je graag een aanbod op maat.

SEO marketing als concurrentievoordeel

Wil je nieuwe klanten werven,  dan is een toppositie in Google niet alleen gunstig voor je bezoekersaantallen. Onderzoeksbureau WUA! toonde al eens aan dat mensen bovengemiddeld vaak kopen bij de eerste website die ze gevonden hebben. Ook als ze na dat eerste bezoek nog de sites van concurrenten hebben bezocht. De eerst gevonden site krijgt dus een mate van autoriteit mee. Op deze manier biedt SEO een extra concurrentievoordeel.

Hoe we werken

Bij Diversions maken we maatwerk van ieder zoekmachine optimalisatie project. Daarbij zetten we verschillende disciplines in. We starten met de analyse: welke zoekwoorden zijn interessant? Hoe sterk is de concurrentie op deze zoekwoorden?

Daarna stellen we de optimalisatieplanning op. Bij sommige sites duiken we dan direct de techniek in. Bij andere ligt het accent op content ontwikkeling: wat is de informatie waar je doelgroep naar zoekt? En hoe maken we dit beschikbaar op een manier die ook door Google wordt gewaardeerd?

Welke stappen we ook zetten: we monitoren altijd scherp de resultaten. In de eerste plaats met de tools die je zelf waarschijnlijk al gebruikt (Google Analytics en Search Console). Daarnaast met gespecialiseerde SEO-programma’s om niets te missen van de ontwikkelingen in je ranking en de stappen die concurrenten zetten.

Wat we bereiken

We hebben veel ervaring met SEO marketing en de resultaten daarvan zijn meetbaar goed. Zo werkten we voor een webwinkel waar we startten met de bezoekersbron Adwords 50% - SEO 30%.

Na een jaar was die verhouding omgekeerd, met een spectaculair resultaat voor omzetgroei en kosten per order. Ander voorbeeld in de zakelijke markt: een juridisch adviseur groeide in een half jaar van 2 leads per week naar 3 leads per dag.

SEO marketing in de praktijk

Hierboven zie je de case waar we je alle data van kunnen laten zien: ons eigen project Ingoedendoen.nl groeide van 0 naar 1 miljoen bezoekers per jaar, volledig op SEO-kracht.

 

Meer weten over deze case? Neem dan even contact op.

Meest gestelde vragen

Wat is SEO Marketing?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie dus. Marketing kent vele definities, maar Kotler beschrijft het als: “De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil.” SEO Marketing draait dus niet alleen om het bereiken van goede rankings. Het gaat er vooral om dat de rankings je startpunt zijn voor meer verkopen.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Bij SEO betaal je niet aan een zoekmachine. Je zet alleen stappen om beter onbetaald (organisch) gevonden te worden. Bij SEA (met de A van Advertising) betaal je wel. Google rekent af met een bedrag per klik.

Wat is de waarde van SEO?

De waarde van SEO kun je op verschillende manieren berekenen. Je kunt bijvoorbeeld nagaan hoeveel geld het zou kosten om al je SEO-bezoekers betaald naar je site te moeten lokken. Stel: je trekt 1.000 SEO-bezoekers per maand, en een gemiddelde klikprijs is 50 cent. Dan heeft SEO dus een waarde van € 500 per maand. Beter is om niet te kijken naar klikprijzen, maar naar omzet en winst. Hoeveel inkomsten kun je toeschrijven aan SEO? Dat is de werkelijke waarde.

Wat is de meest gemaakte fout bij zoekmachine optimalisatie?

Scoren in Google is te vaak een doel op zich. Natuurlijk is het leuk als je veel bezoekers bereikt via toprankings. Maar bereik je wel daadwerkelijk je doelgroep? En bieden je zoekwoorden een reële kans op conversie? Maak niet de fout alleen op toprankings te sturen

 

propositie ontwerpStarten met SEO marketing

Bij Diversions hebben we ervaring met de ontwikkeling van verschillende innovatieve bedrijven. Onze roots liggen bij Achmea Innovatie, waar we verschillende ideeën van tekentafel naar de markt hebben gebracht. Nu helpen we uiteenlopende organisaties om nieuwe business modellen te ontwikkelen die een verschil maken in de markt. Wil je weten hoe we kunnen helpen jouw innovatie tot een succes te maken? We komen graag langs voor een kennismakingsafspraak.

Hoe SEO marketing verandert

In de afgelopen jaren zijn de succesfactoren van SEO sterk gewijzigd. Helaas heeft niet iedereen dat opgemerkt. We komen met regelmaat bedrijven tegen die vandaag nog volop inzetten op de strategieën van bijv. 2010. Dat is niet alleen zonde van de inspanning. Het kan in sommige gevallen je site zelfs minder goed vindbaar maken.

Als specialist volgen wij alle ontwikkelingen op de voet. Zodat je kunt rekenen op een SEO programma dat bij de tijd én bovenal effectief is.

MOZ over SEO-trucs uit het verleden

Een voorbeeld uit de veranderlijke SEO praktijk

In SEO-land doen veel mythes de ronde. Over de beste trucs met linkbuilding. De gouden tips voor content. Etc. Mooi allemaal, maar er klopt vaak weinig van.

SEO is veranderlijk. Wat vandaag prima werkt, kan morgen achterhaald zijn. Een prachtig voorbeeld werd in 2020 weer aangetoond met een grote ranking-analyse waarbij werd gekeken naar de invloed van de snelheid van je site op toprankings.

In 2017 kondigde Google nog aan dat pagespeed een rol zou gaan spelen bij het beoordelen van sites. Daar zijn bizar veel artikelen over geschreven. Maar een snellere website bleek niet bepaald een garantie op betere SEO-scores.

Brian Dean van Backlinko analyseerde in 2020 niet minder dan 11,8 miljoen Google search results. Zijn conclusie? “We found no correlation between page loading speed and first page Google rankings.”

Snelheid van je site serieus nemen blijft slim. Het is prettig voor al je bezoekers. Maar je ziet maar weer dat in korte tijd zelfs een tip die Google zelf heeft gedeeld behoorlijk achterhaald kan zijn.

Extra's over SEO Marketing


Waarom moet ik iemand inhuren om mijn SEO marketing te doen?

SEO, zoekmachine optimalisatie, bestaat uit veel verschillende aspecten. Het gaat onder andere om het technisch verbeteren van je website, het onderzoeken van de online kansen voor jouw site, het schrijven van goede teksten volgens de regels van Google, het zorgen dat er over jouw site gepraat wordt, het in de gaten houden van wat verbeteringen voor resultaat hebben en het doorvoeren van optimalisaties. En dat is pas een kleine greep uit de werkzaamheden die erbij komen kijken.

De vraag is of jij voor al die aspecten genoeg tijd hebt om ze uit te voeren en de mogelijkheid hebt er expertise over op te bouwen. Als je jouw SEO marketing werkzaamheden uitbesteed aan een expert kun jij je richten op dat wat jij goed doet. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie die je ook in je bedrijf of organisatie kan stoppen.


faq-icon


Wat is er veranderd aan SEO de afgelopen jaren?

Google ontwikkelt de wetten en regels van het digitale SEO-spel met regelmaat. Dit doet de zoekmachine niet om eigenaren van websites dwars te zitten, maar om mensen die via een zoekmachine gebruiken het beste antwoord te geven.

Google scherpt dus constant haar indicatoren aan om degene die iets zoekt het beste antwoord op een vraag te geven. Vroeger waren er namelijk mensen die wisten dat er goed gezocht werd op een bepaalde term  en die vervolgens dat woord een aantal keer gebruikten in de tags van een artikel op hun site. Dat terwijl het artikel of de website niet over het onderwerp ging. Op die manier kregen de eigenaren van de website veel verkeer wat interessant was voor bijvoorbeeld adverteerders van bijvoorbeeld banners, maar degene die zocht vond niet wat hij wilde.

Om dit soort verschillen tussen vraag en aanbod te voorkomen, kijkt Google dus steeds beter naar wat er past. Daardoor veranderen de regels van tijd tot tijd. Grote updates krijgen vaak een naam, zoals de Pinguin, en Panda en Fred update.

Hoe je hier mee om moet gaan? Investeer in kwalitatieve content op je website. Dit blijft de kern van SEO marketing: uiteindelijk is iedere Google-wijziging bedoeld om kwalitatieve content beter te kunnen vinden. 


faq-icon


Ik ben in Google gezakt, waarom?

Als je in Google gezakt bent, dan kun je dit vaak meteen in het verkeer op je website zien.  De eerste website die in de zoekresultaten getoond wordt krijgt tenslotte dertig procent van het verkeer, de tweede website minder dan vijftien procent, de derde website bijna tien procent en de vierde website nog maar net iets meer dan vijf procent. Dat betekent dat als je zakt in het lijstje met resultaten, dit zich meteen vertaalt naar het aantal bezoekers op je website.

Als je website niet meer als eerste wordt vertoond in Google maar als tweede, dan kan het zomaar dat je bezoekersaantallen op een bepaalde pagina halveren. De reden waarom een bepaalde pagina daalt in de zoekresultaten van Google is per website verschillend. Er is niet maar één antwoord te geven op die vraag. Misschien heb je iets veranderd op je website en heeft dit een negatief effect op je positie, misschien gebeurt er onvoldoende op jouw website in de ogen van Google of heeft je concurrent simpelweg een volgende slag gemaakt.

Het is daarom altijd belangrijk de ontwikkeling van je rankings te volgen. Dit kan met gespecialiseerde tools. Maar klanten van Diversions kunnen er altijd op rekenen dat de ontwikkeling van rankings op de voet volgen. Zodat we bij een terugval snel de oude positie kunnen terugwinnen. 


faq-icon

Staat jouw vraag er niet bij?

Bel ons op 055 20 32 193.
of stel je vraag via ons contactformulier!

TOEGEVOEGD: update 2020

Op onze werkvloer hoor je het vaak: 'SEO Marketing is niet moeilijk. Het is vooral veel.'

Er zijn zoveel verschillende factoren die een rol spelen. Mis je op enkele punten de boot? Dan kan dat het verschil betekenen tussen een top 10 en top 30 ranking.

Daarom volgen we altijd de laatste ontwikkelingen. Backlinko is een bron die we daarbij zeer vertrouwen. Wat schrijft Brian Dean in zijn laatste SEO on page-update 2020?

Veel bekende tips. Maar hij benadrukt dit jaar extra het belang van SEO met brains. Google weegt steeds vaker de gebruiksvriendelijkheid van sites mee. Heb je begrepen wat bezoekers van je verlangen? Speel je daar actief op in?

Het zijn precies de vragen die altijd bovenaan ons lijstje prijken bij vindbaarheidsprojecten. En waarvan jij profiteert: in vindbaarheid en effectiviteit.

Impact van de Google update - juni 2021

Updates van Google bezorgen menig ondernemer slapeloze nachten. Een update kan je terugwerpen van toprankig naar buiten top-20. Zonder waarschuwing vooraf.

Heeft de juni-update van Google een negatief effect gehad voor jou? Check dan:

  • kom je direct to-the-point of start je met een inleidende tekst? To-the-point wordt nu extra beloond door Google
  • het belang van autoriteit is nog verder gestegen. De 'winnaars' van de core update zijn sites als Wikipedia, Amazon en Cambridge. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers: storables.com en mapcarta mogen ineens veel minder bezoekers verwelkomen.

We vonden deze analyse over de impact van de update relevant. Jij wellicht ook!

Updates en blogs

google web vitals

Web vitals: de invloed op je SEO

seo diensten

SEO diensten die bouwen aan je online succes

search console

Search console van Google: onmisbaar

seo in tijden van corona

SEO & Corona