SEO APELDOORN: motor voor groei

Wil je meer bezoekers bereiken met je website? Dan is investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO) een slimme keuze. Vanuit Apeldoorn helpen we bij Diversions veel websites te groeien. We laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn. 

SEO: motor voor groei

SEO draait niet alleen om vindbaarheid. Het is ook een doorlopend marktonderzoek. Wat is het dat je klanten zoeken? En hoe kun je ze verleiden om te kiezen voor jou? Diversions uit Apeldoorn helpt je graag bij deze zoektocht.

SEO is een populair onderwerp waar veel over wordt geschreven. Het is al een flink aantal keren doodverklaard (dat begon in 2003). Maar het staat nog altijd hoog op de kalender van organisaties die serieus werk maken van online marketing.

Het SEO Vraagstuk

Bij Diversions is SEO een basis die we gebruiken in vrijwel ieder project. We stellen niet alleen de vraag “Hoe kom ik hoger in Google?” maar richten ons vooral op de uitdaging: “Hoe verbeter ik verkopen / resultaten?” Dat doen we aan de hand van verschillende stappen. De belangrijkste zetten we hier op een rij.

1) Het vooronderzoek - content
De vindbaarheid van websites kan vaak in enkele maanden sterk worden verbeterd. Maar je moet dan wel weten aan welke knoppen je moet draaien. Welke zoekwoorden zijn populair? Hoe groot is de concurrentie op die zoekwoorden? En hoe groot is de kans dat je er daadwerkelijk resultaat mee boekt? Wij zetten het allemaal op een rij en vertalen het naar een praktische content strategie.

2) Het vooronderzoek – techniek
In de techniek achter je website kunnen vervelende drempels zitten waar Google geen raad mee weet. Is dit het geval, dan hebben andere inspanningen weinig zin. Je zult eerst deze technische beperkingen moeten oplossen. Vaak kan dit relatief eenvoudig, en is de weg vrij voor groei.

3) Het navigatieplan
Hoe duidelijker de navigatie op je website, hoe beter bezoekers hun weg kunnen vinden. Laat dit nu net ook een belangrijk beoordelingscriterium van Google zijn! Daarom besteden we veel aandacht aan navigatie. De pagina’s waar je veel bezoekers wilt ontvangen krijgen hierbij extra aandacht.

Seo Apeldoorn4) SEO schrijven
Hier komt het echte ambacht van zoekmachine optimalisatie om de hoek kijken. Hoe schrijf je de beste teksten over verschillende onderwerpen? Die niet alleen lezenswaardig zijn voor bezoekers, maar ook optimaal geschikt voor Google? Onze copywriter kennen alle geschreven en ongeschreven regeltjes om je teksten vindbaar te maken. We zoeken daarbij ook naar een geschikte content formule om bezoekers te boeien en binden.

5) Links
Vindbaarheid heb je niet volledig zelf in de hand. Wanneer andere websites besluiten naar jouw site te linken, (de zogenaamde backlinks) dan heeft dat een zeer gunstig effect op je vindbaarheid.
We willen je niet ontmoedigen, maar SEO is een proces dat enig geduld vraagt. Google verwerkt nieuwe data niet realtime. Soms krijgt een ingreep op je site pas na enkele weken zichtbaar effect.
Het is ook belangrijk om de ontwikkelingen in Google te volgen. Bij ons internetbureau hebben we daar verschillende analysetools voor. Door de trens in je zoekresultaten te volgen kunnen we iedere maand verder werken aan betere posities in Google De combinatie van een stevig SEO plan en doorlopende optimalisatie is de sleutel tot succes.

Tijd voor groei

Deel je ambities en maak kennis met de mogelijkheden van Diversions.

 

Resultaten uit het verleden

We weten het: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar we hebben verschillende websites een grote stap vooruit geholpen op het terrein van SEO. Zo is er de webwinkelier die minder afhankelijk werd van betaalde zoekresultaten doordat zijn SEO-verkeer verdrievoudigde. Er is de case van Syntrus Achmea, waar rondom een lastig onderwerp (pensioen) jaarlijks een groeiend publiek wordt bereikt. En er is onze eigen case van Ingoedendoen.nl. De gezondheidswebsite die zonder marketingbudget groeide van 0 naar meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.
Het zijn slechts voorbeelden uit onze grote verzameling SEO en contentmarketing cases die we in de loop der jaren vanuit Apeldoorn hebben opgebouwd.

 

propositie ontwerpWil je van onze kennis profiteren? En ervoor zorgen dat je zelf beter vindbaar wordt in de Google ranglijsten? Neem contact met ons op en maak kennis met ons uitgebreide SEO programma.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van SEO?

De tijd die nodig is om het resultaat van zoekmachine optimalisatie te zien wisselt per website. Soms zie je binnen een uur de eerste resultaten van de verbeteringen die je hebt uitgevoerd. Soms (vaak) duurt het enkele maanden. Google zelf zegt daarover: "We voegen niet alle sites aan onze index toe en we kunnen niet voorspellen of garanderen of en wanneer ze verschijnen."

Waarom is dit zo onvoorspelbaar? Hier spelen verschillende factoren een rol. Heb je bijvoorbeeld al een website die goed werd gevonden en heb je een verbeterronde uitgevoerd voor de puntjes op de i of moest je website nog volledig op de kaart gezet worden? Heb je een website waar al veel andere sites naar verwijzen of hadden andere websites je nog niet gevonden? En wat is het onderwerp van je tekst: nieuws wordt binnen minuten up to date gepresenteerd. Terwijl het proces bij meer tijdloze zoekwoorden langzaam gaat. 

Hoe groter de optimalisatie-stap die je moet maken, hoe langer het duurt voordat Google hem opmerkt. Dat blijkt uit de praktijk, al is ook deze regel niet keihard. Als je plotseling een verwijzing krijgt van een website die van Google veel aanzien geniet, dan kan het ook hard gaan. Zo hebben we bij Diversions een eigen gezondheidsplatform ontwikkeld. Kort na de lancering verwees onder andere NOS.nl naar de website wat ervoor zorgde dat ook Google ons sneller dan gemiddeld opmerkte.

Met een gedegen plan van aanpak en een dosis doorzettingsvermogen, kan het echter nooit zo zijn dat je website onopgemerkt blijft.

faq-icon

 

Wat moet ik met Google Analytics?

Als je aan de slag gaat met SEO dan doe je dat om je positie in Google te verbeteren. Maar hoe bepaal je of je daadwerkelijk sprongen vooruit maakt? Ga je op je onderbuik gevoel af (“volgens mij komen er meer bezoekers op mijn site want ik word vaker gebeld”) of ga je elke maand Googlen om te zien hoe goed je gevonden wordt op bepaalde woorden?

Het is goed te weten dat je voortgang meetbaar is. Via Google Analytics krijg je inzicht in of het aantal bezoekers op je website toeneemt, hoe mensen op je website terechtkomen en of ze ook nog een keertje terugkeren. Je kunt opeens zien welk artikel populair is en of mensen na het lezen van dat artikel op je website blijven hangen.

Google Analytics (GA) is dus een bron van informatie als jij de bezoekers van je site beter wilt leren kennen. Aan de hand van de informatie die je van GA krijgt kun jij je website optimaliseren. Want als de rapportages je vertellen dat tachtig procent van de bezoekers van je website na het lezen van één artikel weer weg is, dan kun je kijken wat je daaraan kunt doen en nog belangrijker zien of dat wat jij doet ook daadwerkelijk effect heeft.

Meer weten over Analytics? Wij helpen je er graag bij. Maar bekijk ook de uitgebreide Analytics Academy van Google zelf. Deze is zeer informatief voor zowel startende als ervaren gebruikers.

Apeldoorn

apeldoorn162SEO Apeldoorn +

Internetbureau Diversions biedt verschillende diensten die je helpen online te groeien. Ontdek het zelf:

Amersfoort
Amsterdam
Arnhem
Utrecht