CONVERSIE OPTIMALISATIE

Speur naar verbeterkansen

Bij Diversions draait alles om de groei van onze klanten. Weinig middelen zijn daarbij zo krachtig als conversie optimalisatie. In dit artikel vertellen we hoe we het online rendement van jouw organisatie kunnen verbeteren.

optimalisatie

klantervaring90% van het succes in web analytics is te danken aan de mensen die de tools bedienen.

Avinash Kaushik - Google

Mouse over

Snel inzichten nodig? Met behulp van AI leveren we op afroep eye-tracking simulaties. 

 • Optimalisatie programma

Conversie optimalisatie is een krachtig middel. Ga maar na: verbetering van je conversiepercentage heeft een direct effect op het rendement van al je marketing activiteiten. Daarom heeft ons bureau rond optimalisatie een programma ontwikkeld dat op maat aan je wensen kan worden aangepast.

Weten hoe? Wij vertellen je graag alles over onze werkwijze.

 1. Laat je helpen bij...
 2. Sleutel tot website optimalisatie succes
 3. Test in progress
 4. Campagne optimalisatie

Laat ons helpen bij...

Optimalisatie staat bekend als een effectief middel, maar het wordt relatief weinig ingezet. Daarvoor zijn verschillende redenen.

De oplossing?

Diversions heeft een conversie optimalisatie programma ontwikkeld dat in al deze gevallen uitkomst brengt. We werken dan ook net zo vaak voor optimalisatie starters als voor partijen met stevige ervaring: wij helpen je optimalisatieproces te optimaliseren!

De weg naar succes bij conversie optimalisatie

Bij conversie optimalisatie is het van belang niet te stoppen na een incidentele test, maar om doorlopend te zoeken naar verbeteringen. Doe je dit binnen een slim programma, dan behaal je de beste resultaten.

Dat is overigens niet alleen onze ervaring: ook onderzoeksbureau Econsultancy bevestigt het. Uit hun onderzoek blijkt dat bedrijven die op structuele wijze werken aan conversie optimalisatie  twee keer zoveel kans hebben op het bereiken van grote verbeteringen in hun conversie. Reden voor ons om een eigen programma te ontwikkelen waarbinnen we optimalisaties realiseren. We doen dit onder de naam Test in progress.

conversie optimalisatie: testen, testen, testen

4 STAPPEN

Met ons Test in progress programma geven we conversie optimalisatie een vaste plek binnen organisaties. Het programma dankt zijn waarde aan vier stappen: analyse, hypothese, conversie testen en evaluatie.

Conversie optimalisatie

Analyse

Conversie optimalisatie start met een grondige analyse.

Lees meer
Conversie optimaliseren

Hypothese

We leggen verbeterideeën vast.

Lees meer
Optimalisatie conversie

Testen

We testen kansrijke hypotheses.

Lees meer
Optimaliseren conversie

Evaluatie

Wat zijn de resultaten? Wat hebben we geleerd?

Lees meer

Leren, creëren en optimaliseren. Het is een proces dat nooit stopt.
Wij hebben de kennis en tools om optimaal rendement te behalen uit je marketing inspanningen.

1. Analyse

2. Hypothese

3. Conversie testen

4. Evaluatie

Starten met conversie optimalisatie?

Deel je ambities en maak kennis met de mogelijkheden van Diversions

Optimalisatie van campagnes

Optimalisatie is niet alleen een krachtig middel om je website te verbeteren. Het bewijst ook zijn waarde tijdens campagnes. Traditioneel wordt tijdens campagnes veel budget vrijgemaakt voor creatie en media-inkoop. Wanneer de campagne-uitingen en het mediaplan akkoord zijn, dan blijft er vaak weinig ruimte over om tijdens de campagneperiode bij te sturen. Dat is jammer.

Bij Diversions hebben we speciaal voor campagnes een aangepast optimalisatie programma opgesteld. Doel is na de start van de campagne in snel tempo een aantal hypotheses te testen. De uitkomsten van die test kun je vervolgens benutten als het grootste deel van het mediabudget wordt aangesproken.

Nauwe samenwerking

Bij een website optimalisatie project werken we graag intensief samen met onze opdrachtgevers. Inhoudelijk ken jij je eigen markt en consumenten natuurlijk het beste. Die input is onmisbaar om goede testen te kunnen opzetten.

Daarnaast is binnen veel organisaties al capaciteit voor bijvoorbeeld vormgeving en copywriting aanwezig. Wij gaan dan niet op de stoel van je interne specialist zitten, maar delen onze kennis. Zodat conversie testen tot een vast onderdeel van het normale werkproces uitgroeien.

brainstorm

Wil je een start maken met conversie optimalisatie? En daarmee de effectiviteit van je totale marketing programma verbeteren? Wij nemen graag de tijd om te laten zien wat onze aanpak voor jouw organisatie kan betekenen. Neem contact op voor een vrijblijvende videocall of afspraak.

OVER A/B TESTEN

Bij conversie optimalisatie zijn A/B-testen onmisbaar. Bij deze testen (ook wel split-runs genoemd) worden twee versies van een webpagina vergeleken onder gelijke omstandigheden. De test levert niet alleen kennis op over de conversie, maar ook over de manier waarop bezoekers navigeren.

A/B-testscenario’s maken dat je organisatie de stap maakt van “we denken” naar “we weten”. Discussies over wat de beste online strategie is, kunnen rationeel worden onderbouwd. Ook wordt het risico dat een aanpassing op de site leidt tot mindere resultaten uitgesloten.

Bij Diversions maken we bij het uitvoeren van A/B-testen in de meeste gevallen gebruik van Visual Website Optimizer, maar dit is geen must. Wanneer een andere optimalisatie oplossing binnen je website in gebruik is, dan maken we daar gebruik van.

Conversie in beeld

Iedere organisatie en iedere branche heeft zo zijn eigen kenmerken. Daarbij horen verschillende conversies waarop we kunnen sturen. Het kan gaan om:

 • Verkopen

 • Leads

 • Online reacties

 • E-mailinschrijvingen

 • Downloads

 • Chats

We beperken ons bij de conversie niet tot je website, maar kijken breed. In sommige gevallen is het beter voor je conversie om te bellen in plaats van je product alleen online te verkopen. Daarom testen we ook deze opties. Zodat je kunt rekenen op een optimaal resultaat.

Hoe kunnen wij je helpen?