Annelies Waterlander

Contentspecialist

Wat doe jij bij Diversions? 

Als er iets geschreven moet worden voor één van de klanten van Diversions, dan ben ik vaak de vrouw die aan het werk gezet wordt.

Ik vertaal het verhaal van een bedrijf, organisatie of persoon naar een aansprekende tekst voor op een website.

annelies

Ik leg jouw werk als specialist zo uit dat een leek het ook begrijpt, ik weet hoe je een tekst schrijft die niet alleen je website vult maar ook gevonden wordt door Google, ik ploeg ingewikkelde materie door om te destilleren wat relevant is voor het verhaal dat jij wil vertellen en ik heb een passie voor het afnemen van interviews. Kortom: ik vang dat wat jij doet in woorden.

Hoe ben je bij Diversions beland?

William, Ieteke en ik hebben elkaar leren kennen bij website voor 50-plussers van Achmea. Ik schreef daar verhalen voor die doelgroep: van interview tot reportages en verhalen die geoptimaliseerd waren voor Google. Toen William een eigen bedrijf begon, heeft hij mij gevraagd of ik voor hem teksten wilde blijven schrijven.

Waar krijg jij energie van?

Mijn passie ligt bij het schrijven van mooie interviews en kleurrijke reportages. Maar ik krijg ook een kick van het ontdekken waar kansen liggen met behulp van zoekmachine optimalisatie, het eigen maken van ingewikkelde materie en het zien dat wat ik heb bedacht ook werkt.

Waarom zou een organisatie volgens jou voor Diversions moeten kiezen? 

Wat Diversions wat mij betreft onderscheidt is het feit dat ik werk met een groep talentvolle een betrokken collega’s. Wij zijn bijna net zo toegewijd aan jouw bedrijf als jijzelf. Je kunt ons zien als de extra werknemer die jou ondersteunt zodat jij jouw werk kan doen. Wij doen waar wij goed in zijn, zodat jij hetzelfde kan doen. Dat betekent dat we niet stipt  om vijf uur onze laptops dichtklappen als we nog voor jou bezig zijn. Dat betekent ook dat we onze creatieve geest niet op kantoor achterlaten, want juist op de fiets en tijdens het lezen van de krant komen we op de beste ideeën voor jou. En het betekent ook dat wij die extra stap nemen om jou naar het volgende niveau te helpen, omdat wij het leuk vinden om onze talenten volledig te benutten.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

De uren die ik niet als journalist werkzaam ben, vul ik op dit moment met een studie Islam en Arabisch aan de Universiteit van Utrecht. Dat betekent dat ik mij verdiep in de taal, religie, cultuur en alles wat daarbij komt kijken. Van henna tot harira en van bezoekjes aan de moskee tot bloggen over mijn belevenissen. Van alle ontmoetingen die daarbij komen kijken krijg ik energie. Naast mijn studie ben ik regelmatig te vinden in de yogaschool, kook ik elke maandagavond met een groep mensen met een verstandelijke beperking en lig ik bij mooi weer met een boek in het park.